De luchtvochtigheid in balans houden is een cruciaal onderdeel in elk binnenklimaat.

Zo kan een lage of hoge luchtvochtigheidsgraad  in een kantoor leiden tot verschillende lichamelijke ongemakken bij werknemers: droge keel, jeukende ogen, rapper uitdrogen van contactlenzen. Dit heeft op lange termijn een negatief effect op het ziekteverzuim.

Ziektes worden ook rapper verspreid in omgevingen met een te lage luchtvochtigheid. Flanders Air Technic beschikt over centrale luchtbevochtigingssystemen voor de niet-residentiële markt. Vaak kan een combinatie van een ventilatiesysteem en/of airco met een centraal luchtbevochtigingssysteem wonderen doen aan de relatieve luchtvochtigheidsgraad.

Elektrostatische schokken zijn een indicatie van een te lage luchtvochtigheid.

Meer nog, ze kunnen ook het probleem zelf zijn. Elektrostatisch geladen objecten trekken immers stof en andere kleine deeltjes aan. Wat in een productieomgeving nefast kan zijn voor een perfecte afwerking. 

Statische elektriciteit kan problemen teweeg brengen in de verpakkingsindustrie. Om folies, etiketten optimaal te kunnen verwerken creëert FAT een luchtvochtigheid tussen de 50 en 60%.

Gevoelige elektronica-componenten kunnen beschadigd raken door een elektrostatische ontlading. Niet onbelangrijk voor serverruimtes.

Een te lage luchtvochtigheid kan materialen als hout doen krimpen, kromtrekken en barsten. Meubelmakerijen, schrijnwerkerijen, musea en opslagplaatsen van erfgoed rekenen op een correct binnenklimaat.

Er zijn niet veel bedrijven die hierin hun expertise hebben omdat dit een zeer delicaat product is. Bij een verkeerde installatie en inregeling kan het meer kwaad dan goed doen.

Wat de eisen ook zijn, Flanders Air Technic pakt iedere situatie deskundig aan. Onze experts onderzoeken de te bevochtigen ruimtes. Op basis van een professionele studie formuleren we een oplossing voor de ideale luchtvochtigheid.

Onze luchtbevochtigingssytemen:

  • Stoombevochtigers
  • Ultrasone bevochtigers
  • Adiabatische bevochtigers
Luchtbevochtiging