Een stofvrije, veilige en hygiënische werkomgeving

De uitdagingen bij cleanrooms, labo’s en de chemische en farmaceutische industrie zijn op zijn zachtst gezegd niet min. Temperatuur en luchtvochtigheid moeten op een welbepaald niveau blijven en fijnstof, schimmels, bacteriën, micro-organismes e.d. moeten zo veel mogelijk gefilterd worden.

Kortom, de eisen zijn hoog en terecht: de minste schommeling in het binnenklimaat of een verontreiniging van de lucht kan serieuze gevolgen hebben op de productie. Bij Flanders Air Technic begrijpen we deze strenge criteria. We voorzagen reeds talloze labo’s, cleanrooms en farmaceutische faciliteiten van een doeltreffende klimaatbeheersing.

Hermetische ingangen

Om een cleanroom zuiver te houden dragen medewerkers speciale kledij, moeten ze binnen via luchtsluizen, moeten ze onder een luchtdouche… Vaak is de luchtdruk ook hoger in een cleanroom, zo kan er geen vervuilde buitenlucht. Om deze ingangen nog doeltreffender af te schermen plaatst Flanders Air technic uiterst precieze luchtgordijnen op maat. 

Ook tijdens het stockeren en verpakken van gevoelige producten (zoals geneesmiddelen) kunnen problemen ontstaan bij een ontregeld binnenklimaat. Een te lage luchtvochtigheid betekent meer statische elektriciteit, dit kan het verpakken met dunne materialen als folies danig in de war sturen. Onze zelfregelende bevochtigingssystemen zorgen voor een constante luchtvochtigheid op het gewenste niveau.

Chemie, farmaceutica, laboratoria en cleanrooms

Flanders Air Technic bekijkt het hele plaatje

Naast de opgelegde normen houden we ook rekeningen met de duurzaamheid, energiekosten, geluidsniveaus…
Afzuigen, verwarmen, koelen, filteren, bevochtigen, luchtgordijnen… Om al deze technieken succesvol te combineren is er ervaring, precisie en knowhow nodig. Bij Flanders Air Technic hebben we dit alles in huis. We werken met de beste materialen, installeren alles naadloos en zorgen voor een nauwkeurige monitoring van uw laboratorium of opslag- en productieomgeving.